vineri, 25 aprilie 2014

Poaiana Stârciului în haine de sărbătoare

Într-un loc frumos, ca un colţ de rai, între localităţile Stârciu, Sângeorzul de Meseş şi Buciumi s-a ales loc binecuvântat pentru zidirea unei mănăstiri noi. Un alt motiv e şi acela că în zonă există un izvor ce doar anual, cu puţin timp înainte de la Rusalii, dăruieşte puţină apă; iar pe locul acela, în secolele XI-XIII, ar fi existat o mănăstire.
Azi, la ceas de sărbătoare a Izvorului Tămăduirii (şi a Sf Vasile de la Pioana Mărului) s-a pus piatra de temelie a viitoarei biserici cu hramul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel. După acest moment Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Presfinţitul Petroniu Sălăjeanul, împreună cu cei doi diaconi de la Episcopie şi de un sobor de 18 de preoţi din împrejurimi. Micuţa aşezare monahală ce se va ridica aici va fi metoc pentru mănăstirea de la Bobota. În cuvântul său de învăţătură Presfinţitul a arătat importanţa credincioşilor pentru sporirea vieţii monahale deoarece din rândul fiilor şi fiicelor lor se vor alege călugării şi călugăriţele de mâine.
Chiar dacă vremea a fost ploioasă şi mohorâtă, credincioşii veniţi lin localităţile învecinate au aşteptat cu răbdare terminarea Sfintei Liturghii. Dumnezeu să ne binecuvinteze şi să ne aibă în paza Sa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu